Friday, November 12, 2010

terima kasih.

terima kasih Tuhan kerana telah mengurniakan mereka-mereka yang terbaik dalam hidup aku yang tonggang-tonggek.

terima kasih Tuhan untuk kesihatan, kebahgiaan, kesenangan yang telah Kau lempahkan.

terima kasih Tuhan atas segala rahmat yang Kau beri.



Alhamdulillah:)

Monday, November 8, 2010

Yes, feel free to put the blame on me chica.
Yes, I just don't deserved it.
Yes, me the bad one.
Yes, again, I am the one who supposed to be blame.
Yes, you are absolutely right.






hey you.
for your info, you know nothing actually.
so, please mind your own business, beauty.
please.



Love,
J.R

Thursday, November 4, 2010

At last :)

Khabar pada aku,
Jerit bertalu-talu,
Pekik di telinga tuli aku,
Berdiri depan aku,
Dan hambur segala rasa,
Beritahu semua,
Yang aku si perempuan biasa-biasa
Yang aku si bodoh mudah
Termanupulasi dek kata
Sudah tak kau perlu
Sudah tak kau ambil tahu.

Khabarkan sayang,
Akan aku berjalan pergi,
Dengan sompek hati.





ini lama punya.
terjumpa dalam buku conteng aku.
hey, at last ada update :)

Thursday, September 2, 2010

entah.

Tuesday, August 24, 2010

Jangan baca kalau Puasa.

Tak baik kita buat orang lain nampak bodoh depan public. Memang sial lah perangai macam tu. Cuba orang lain buat kau nampak bodoh gak. Apa kau rasa? Please put yourself in other's shoes as well. Jangan terlalu fikirkan tentang diri kau sendiri je. Jangan be too selfish please.

Aku tau kau hebat. Hebat berganda-ganda dari aku. Tapi,kau tak ada hak nak buat apa yang kau tengah buat sekarang sebab that matter concerns me. Libat aku depan public. Kira tahap kau dah mencemar duli ni. Fakau betul.

Ke kau dah bangang sangat tak boleh nak fikir dah? Ke kau dah buta sampai tak nampak yang your action affect me? Shitto. Kalau kau rasa macam tu, memang totally wrong lah kan.

Aku boleh pejam mata kalau benda tak libat aku. Boleh jalan lah kau nak tonggang tonggek macam mana pun. Aku tak kisah. Kau ingat aku heran sangat? Lantak kau lah. Tapi masalahnya, in this particular matter aku pun kena tempias sekali. For what you had done. Vavi.

Bertimbang rasa lah sikit. Hambik rasa sakit aku ni sikit. Then baru kau tau. Baru kau tahu rasa di anjing-babikan orang.




kalau ikut hati aku,
memang banyyaakk perkataan-perkataan tak sepatutunya keluar.
tapi aku fikir ni bulan Ramadhan.
dan anggap ini dugaan Tuhan untuk aku di bulan mulia ni.
tapi,still terkeluar jugak perkataan tak senonoh ni.
=.='

Wednesday, August 18, 2010

I Dont Know What To Do:WTF?!

Kalau dah kau sendiri tak tahu apa benda yang kau nak, yang kau perlu buat, tak kan lah orang lain yang nak tolong decide kan. *terbanganglah di situ*

Kau tahu, hidup kau, masa depan kau, semua nya atas diri kau sendiri. bukan atas orang lain. bukan orang lain yang rajin-rajin nak tolong draw the path. mana kau patut pilih. mana kau patut ikut.

So, kenapa susah sangat kau nak buat decision? ini hal kecik aja. sumpah kecik aja. ikut logik akal pun boleh fikir.

.

Ini kan hidup kau, tentukanlah sendiri. jangan ambik jalan mudah dengan simply say " I Dont Know What To Do" tu. kalau bab-bab lain, pandai pulak kau fikir. laju je kau buat keputusan kan.

C'mon, apa yang susah sangat ni?

Monday, August 16, 2010

Quick Update #2

Rasa macam hidup tak ada life.

Do the same daily routine: bangun pagi, kerja, balik, tidur.

Aku rindu mahu jimba-jimba. Rasa tua bila weekend pun kerja, bila cuti pun duduk terperap dekat rumah.

Rasa malllaaasss sangat nak guna handphone sekarang. =,='

Suka bulan Ramadhan ni.

Wonder bila 'things' will get clear? sesak dada fikir.

Wednesday, August 11, 2010


Selamat Datang Ramadhan Al-Mubarak.




semoga aku makin dekat dengan-Mu, Ya Rabb.
semoga dipermudahkan segala pekerjaan.
semoga ringan anggota badan menambah amalan.
 semoga aku masih kuat menahan dugaan-Mu.
Amin.

Tuesday, August 10, 2010

Di tempat yang satu itu,
duduknya seorang budak gemuk yang sedang berteleku.

Hari ini Julai satu,
aku masih di situ.
Di situ.
Di tempat yang satu itu.

Apa aku masih menunggu angin yang sama,
menyapa?
Apa aku masih menunggu si celaka,
tiba?
Apa aku masih kuat untuk terima,
dia sudah tak ada?
Apa hati aku tak penat,
untuk lagak kuat?

Matikan rasa ini cepat,
bangsat!

Datang pada aku dan pekik di telinga aku,

"aku tak lagi mahu kamu. Tak mahu!"

Dan aku dengan sompek dan robek hati,
pasti akan berlalu pergi.
Pasti.
Pasti.
Pasti!

Dan hari ini Julai satu,
aku masih di situ.
Di situ.
Di situ.


curi lagi dari Dyra J

Monday, August 9, 2010

Situasi Seorang Kanak-Kanak Alien

Topeng 'Joker'
Aku pasang gantung pada muka
Tutup segala cela, rasa, duka
Biar terpampang pada mata mereka-mereka
Yang sempurna, bahagia, gembira
Bukan sisi yang sudah ranap kondisi nya.

Kau fikir aku sempurna?
Kau fikir aku bahagia?
Kau fikir aku gembira?

Kelat rasa senyum ini kau tak rasa
Palat hidup ini aku tanggung sendiri
Yang kau tahu cuma
Aku masih mampu gah berdiri
Walau apa pun jadi.

Jadi pada kau
Aku pesan satu yang ini
Hidup aku sudah 'sempurna' komplikasinya
Jangan kau tambah subjek lain
Tambah lagi tunggang langgang
Bikin aku makin tempang.

Aku Perlukan Kau, celaka!

Hingga hari aku hampir terbang,
bayang kau tak datang datang.
Hati aku menangis hiba,
aku perlukan kau, celaka!
Mampir kehadapan aku,
tolong aku sesuatu,
ungkapkan ini pada aku.

"Kau kebanggaan aku,
adanya engkau menghalau hantu yang asyik saja mengacau mimpi aku,
aku bahagia pernah punya engkau,
dahulu."


Tolong, ungkapkan ini untuk aku.
Dan aku akan terus berdamping dengan mu.
Serius!

Aku perempuan yang celaru jiwanya,
ungkapan saja sudah cukup buat jiwa aku berbunga,
hati aku terang bercahaya,
mata aku berkaca.
Aku senang percaya,
aku mudah dimanipulasi kata.

Aku betul-betul dah nak pergi,
sungguh engkau tak peduli?

Jawab lah celaka,
jawab!

Khabarkan semua,
hamburkan segala.
Aku ada,
aku ada,
aku ada.


curi dari Dyra J

Friday, August 6, 2010

"your misery is my happiness", kata kau gelak-gelak.

yes, sakit ini aku yang rasa cuma.

ah, sial.

Monday, August 2, 2010

Juga.

aku rasa hidup aku, kegembiraan aku, kesenangan aku dan semua nya adalah atas kesengsaraan orang lain.

aku rasa hidup aku banyak sudah kecewakan orang lain.

aku rasa hidup aku tak lain dan tak bukan, gagal untuk menjadi yang terbaik.yang seperti di harap kan.

gampang,kan?





kalau gembiranya aku,
terkesan sengsara dalam kamu,
kalau senang nya aku,
tertinggal susah nya pada kamu,
aku mahu kamu tahu ini
yang satu,
gembira aku hanya pura-pura
senang aku sementara cuma
maka nya,
usah kamu risau ya.
sengsara kamu, terkesan pada aku
susah kamu,tertinggal pada aku
juga.

Thursday, July 29, 2010

Aku Dan Kamu.

aku dan kamu
kita si pelaku-pelaku dosa
kita si pelakon-pelakon durjana
kita si pelupa bila di galas tanggungjawab
kita si pembaling batu,sembunyi tangan
kita si megah mencanang kelebihan.

aku dan kamu.
kita serupa.

Thursday, July 8, 2010

KAWAN: bukan TEMAN TAPI MESRA

kau kata kita kawan,
jatuh bangun aku,
kau siap jadi penampan,
cacat cela aku,
jauh dalam hati kau akan simpan.

kau kata kita kawan,
walau kita terpisah beribu batu,
dalam hati kau tetap ada aku.

kau kata kita kawan,
tapi kenapa tiba susah nya aku,
kau macam tak ambil tahu,
diam terus membatu.

kalau yang macam ini
yang kau kata kita kawan
aku rasa kau silap percaturan,
kerna,
jatuh bangun aku kau tak menampan,
cacat cela aku heboh kau perkatakan.

oh,kau kata kita kawan.
tapi bukan teman.

Tuesday, June 29, 2010

entri hasil daripada emosi yang bersepah-sepah.




profile picture fesbuk.


cousin's wedding.

at ayah's office.


demm! aku memang failed nak beraksi comel. totally camera freak! =B
p/s: banyakkkk lagi gambar muke-tak senonoh-gile. tapi nanti muntah darah pulak tengok.



aku sudah penat.
mahu berhenti sekejap.
dan harap boleh 'bergerak'
(dalam bahasa ingeris-nya)
*tapi masih MAHU berdiri keras. di situ*
sigh.
=,='
*ludarics-gonna break your heart berkumandang*

Thursday, June 24, 2010



bila kau seakan mahu pergi,
yakinlah, separuh dari aku, 
akan mati.

terima kasih daun keladi!
seikhlas hati.

 

Saturday, June 19, 2010

Payau: tahu rasa dia?

bila duduk sendiri,
sedar bayang kau tiada lagi,
rasa nya seperti,
bangun pagi tadi,
tak gosok gigi,
dan terus makan maggi.


pahit-pahit payau.

Friday, June 18, 2010

bila aku rangkakan tentang kita
dulu
tak terlahir akhiran nya
begitu
tak terzahir laluan nya
ke situ
tapi kerja Tuhan kita
tak tahu
sudah tertulis penamat nya
antara aku dan kamu
adalah itu.



good night bestfriend.
good night bestenemy.
so pathetic!
bila angan mahu bintang di petik,
ya, si bintang yang cantik,
sudah nya hanya  berteman angin malam,
suasana gelap dan kelam,
suram.



hati makin sesak,
padat.


otak makin kusut,
berat.

Thursday, June 17, 2010

kalau dulu,
tak perlu lagu indah syahdu,
untuk aku baitkan,
jadi puisi picisan,
cukup sekadar,
suara kamu aku dengar.

kini nya bagaimana?
kalau suara kamu makin pudar,
lagu indah pun rasa tercemar,
puisi picisan jadi hambar,


.


.


.


.


.




ah,sial! blank pulak.sape nak sambung?

Sunday, June 13, 2010

'berbeda'-kalau ikut sinetron petang-petang.

nama pun manusia.

kalau dah physically pun berbeza,

how do you expect mentally nak sama?

tiap orang punya tahap endurance masing-masing.

and aku rasa, in this particular thing, tahap endurance aku sangat lah tinggi.

orang boleh tengok siap cebik-cebik lagi dekat aku dalam benda ni.

and aku?







masih boleh senyum.
(^________________^)

besar lebar punya!


p/s: kan manusia beza. janganlah sama kan aku dengan mana-mana orang. kalau sama kan aku dengan alien, mungkin ada sikit persamaan.

Saturday, June 12, 2010

DIA Maha Tahu

tak semua yang kita nak,kita akan dapat. and tak semua yang kita rancang,akan berjalan dengan lancar. wise man once said, "to gain something great, you must sacrifice a great things too". ada aku quote kan dalam entry before, betapa meaning-nya ialah kita jangan ingat Tuhan tak 'mendengar' doa kita. instaed, He knows His creatures very well, Dia Maha tahu apa  yang terbaik untuk umat-umatNya. so, kita sebagai umat yang kerdil, yang kadang-kadang terlupa Dia, yang kadang-kadang lalai dengan tanggugjawab atas muka bumi Tuhan ini, janganlah cepat pulak nak menyalahkan takdir bagai. belajar untuk terima seadanya. everything happens for a reason.

bila Tuhan uji kita, Dia Maha tahu sampai setakat mana tahap kemampuan kita untuk bare the situation. bare the dugaan. jangan lah senang sangat nak give up while we don't even try to see these dugaan in different perspective.

one example. contoh yang cikai-cikai aja ni.
kau bekerja bagai nak rak, bak kata orang. tonggang tonggek kau kerja.pagi ke malam. malam ke pagi. and kau harap sangat-sangat yang kau akan dapat bayaran yang setimpal. so that you will feel worth it.berbaloi baloi bak kata iklan tu. but then suddenly, gaji yang kau dapat sangat lah ciput.sangatlah kau rasa tak setimpal dengan kerja tonggang tonggek kau tadi.

apa yang kau rasa? bengang bukan? kecewa jangan cakaplah.

tapi, cuba kau pandang dari segi lain. dari sudut lain.

anggap lah itu bukan rezeki kau. mungkin kau pernah pinjam duit orang before and you forget to pay back. maybe this is the way for you untuk bayar balik. so why dont you just halalkan aja. terima apa yang ada.

or, Tuhan tau apa yang bakal jadi kalau kau bergaji banyak.mungkin kau akan lupa diri. cakap besar. megah sana sini. so, Dia bagi kan rezeki yang sikit tu tadi in order to avoid you to become someone yang lupa diri.

kita hidup jangan mudah jump into conclusion. jangan mudah sangat tak puas hati. itu ini tak kena. hidup kan satu perjalanan menuju ke 'sana'. bila something happen in term of dugaan yang kau rasa berat, why dont we stop for a while, have a look and take a deep breath. see thing in a big picture. baru kau tahu mana satu yang terbaik. jangan lah tergopoh gopoh der :) 'sana' tetap ada.


p/s: aku tau semua orang tahu benda ni. just a reminder untuk diri sendiri yang kadang kadang terlupa. bukan niat nak berlagak alim.

Wednesday, June 9, 2010

cubaan.cobaan


" when you think that God don't listens to your pray, actually He had a better plan for you "

kata Mr.F, dugaan hidup.biasalah dibabikan oleh orang. at last, tak ada lah nanti. anggaplah sebahagian daripada hidup. and di suruh nya aku rileks.

baiklah, cubaan untuk rileks.

.

.

.

.

gagal.

tak apalah. nanti aku cari neutralizer. get rid all of this bullshit.



thanks to Mr.F.
bila aku rasa down dengan masalah being kakak sulung,
perlu spill out-menangis-depan orang,
masalah low self esteem-lah-sangat,
menahan sabar dengan 'tempat itu' and such thing,
dia akan tahan telinga dengar carutan aku,
and at last bagi ayat yang calm me down.
i.heart.him

ah.haram.terjiwang.dalam hati ada lalang saja.

Saturday, May 22, 2010

quick update

  1. aku busy tanam anggur depan rumah.sekarang pokok dah berbunga.nanti dalam 2 bulan lagi aku rasa dah boleh jual dekat pasar malam. sila beli supaya aku ada fund untuk beli sabun mandi.
  2. berat aku dah naik 55kg.wow! BMI pun dah stabil. tahniah miss jay :)
  3. lesen kereta pun aku dah dapat.merata alam aku dah bawak kereta.agak agak mikel shumaker rasa tercabar tak?
  4. pencapaian terbaru is aku dah mula pandai goreng ikan [ok,sila boo sebab kecoh-gilak-kasi-tau-orang pandai goreng ikan] im learning-lah!
  5. nafsu feyen sekarang lebih feminin.dah pandai aku nak pakai ala ala gadis sebelah pintu [wtf?!]


p/s : merah tu semua tipu aja :)



p

Wednesday, April 14, 2010





Ya Rabb,
Jika aku pemilik rusuk kiri nya,
maka Kau tetapkanlah hati ku untuknya,
dan hatinya untuk ku.
AminYarabbalalamin

Friday, April 2, 2010

kata kau, bukan aku

"how do you do?"
kau yang tanya dulu
masa kita dalam bas rapid U81
waktu itu,
kau ayu berbaju kurung ungu
dan aku,
hanya jeans koyak berbulu.


"i love you"
ini juga kau yang ungkap dulu
tanda hati kita dah bersatu
mana ada kau,situ ada aku
langsung tak jemu
walau tiap hari ketemu.


"now i think i hate you"
ini pun kau yang ucap dulu
dengan yakin tanpa ragu
bila kau rasa aku da tak kau perlu
sebab kau ketemu yang baru.


satu yang aku tahu,
"how do you do"
"i love you"
"i think i hate you"
akan kau juga sebut dulu
pada orang baru
harap-harap bukan dalam bas U81

Thursday, March 18, 2010

jarak jauh

aku lihat kau dari jauh,
berdiri kau,
jatuh kau,
bangun kau,
gelak kau,
tangis kau.


tapi,kau nampak aku?
yang terus terus lihat kau
dari jauh.

amuk dan terjelepuk

mau ku amuk,
bukan kerna gemuk,
mau ku tumbuk tumbuk,
bukan gatal di gigit nyamuk.

jatuh aku,tersungkur,terjelepuk,
perlahan aku bisik pada si rajuk,
sudah hati,
jangan lagi kau berkecamuk
aku seperti sudah di sampuk,
langsung tak senang duduk.

-ing

depan belakang kau pusing
lagak satu dunia dah keliling
cakap berbelit memang kau gemar paling
sana sini auta kau da baling
sial,perangai macam keling.
kau ingat kau sangat penting?
bia nanti kau mati kering.

Monday, February 8, 2010

dialogue: kami

dia datang dengan senyum,tapi kelat.

aku: senyum ketat je bro?macam orang baru buat botox udah muke nye tuh.hahaha.
(cubaaan untuk menghibur hati.tak jadi lah tapi)

die: ni la jadi kalau senyum tak ikhlas
(tariktarik pipi dia,paksa senyum lagi)

aku: ala,jangan la macam ni bhai.nampak sangat lah.chill ok?

dia: ....tariktarik pipi and paksa senyum lagi...



sabar ok sahabat?
kita samasama doa so things will get better.as usual.
amin~






"sila jaga diri baikbaik,ok?"
MySpace





Friday, February 5, 2010

ade lagi ke kes macam ni?

kau percaya bendabenda macam buatan orang tak?bomohbomoh,santausantau ni?dulu aku tak percaya jugak.ye lah,benda benda tak nampak ni aku susah nak percaya sikit.dunia makin maju,konon nya tanpa sempadan bagai tapi still ade lagi benda benda macam ni kan?gile tak stailo ok nak percaya.

ok,mulamula mmg aku tak percaya kebolehan bomoh bomoh ni.tapi bila da kena dekat kawan sendiri,sikit sebanyak aku ter'influence la jugak.dari sorang yang tak percaya benda benda yang dulunya bagi aku karut je,and now aku start percaya.sikit sikit.it grows slowly.

hari ni ada sorang kawan aku bagi tahu yang awek die da terkena buatan orang.she don't even remember this guy!yang die kenal cuma mak ayah dia and family dia.yang si bf,dia langsung tak ingat.kesian tak?aku tnya si bf merangkap kawan aku ni, tak pergi berubat ke?at least tau sape yang buat.and he knows who did that,yet when he met that person (yang da buat awek dia) he cant even scold that person.si bf macam clueless,tak tau apa nak buat.kemungkinan disini pun terdapat unsur unsur kurafat.maybe si orang ketiga ni tah haramjadah pe die da bace sampai kawan aku ni nak penumbuk die pun takde rase!aku gila kesian dekat kawan aku,si bf ni.sumpah aku simpati gile dengan die.aku tau die sedih.

kalau clash secara baik pun still ade rase keciwa,ni kan pulak kes kawan aku ni.tak ade masalah,tibatiba awek die boleh tak ingat dekat dia.tak kenal dia langsung.cuba bayangkan kau di tempat dia.tak ke keciwa separuh mati?

even si bf cuba berlagak macho time cerita dekat aku,tapi aku still boleh detect rasa tak best die.rasa sedih,confirm-lah.

aku tak tau la manusia jenis ape yang sanggup buat orang lain macam ni.bagi aku,orang ni totally have no balls.kote kecut.perangai memang hell gila ok.let say kau nak dekat si perempuan yang suda berboifren or tunang orang ke,sila la tackle secara berhemah.best man win bak kata orang putih.bukan lah aku nak support perangai-lahanat-rampas-kekasih orang ni.tapi dari kau pegi bomoh and buat bendabenda camtu,menganiaya orang lagi macam syaitan.gile pengecut-takde-kote betol ok?

emo betul aku bile pikirpikir balik.first,sebab terkena dekat kawan sendiri.second,tindakan orang takde telo ni da menganiya orang.orang orang tak bersalah jadi mangsa kau.

kepada si takde telo: kau memang sial gila la.telo takde ke?lebih baik kau pegi potong kemaluan kau tu.perangai da macam setan.


insaf la woi.ingat tuhan.kau tak tahu ke balasan tuhan nanti bila kau nak mati?tanah tak terima.plus sekarang tuhan bayar cash.kau niaya orang hari ni,esok lusa akan kena dekat kau balik.kau da boleh dianggap sahabat setan kau tau tak?

aku harap kawan aku sabar.dugaan tuhan untuk dia.and aku harap semu akan jadi baik balik.



Demi, sesungguhnya mereka
telah meyakini bahwa barangsiapa
yang menukarnya (kitab Allah)
dengan sihir itu, tiadalah baginya
keuntungan di akhirat dan amat
jahatlah perbuatan mereka menjual
dirinya dengan sihir, kalau mereka
mengetahui.” (Al-Baqarah:102)

Monday, February 1, 2010

tak ade



tak ada mood untuk update blog.


tak ade idea untuk update blog.

.
.
.
.
.
.


so tak ade entry baru.
sekian.

Monday, January 25, 2010

jam 4 pagi,
kipas masih berpusing lagi,
di teman selimut corak ceri,
bunyi dengkur tampah seni,
malam mulaberganjak pagi,
bulan berganti mentari,
masih..minda berlari,
seperti acara berganti ganti,
dan realiti yang pasti,
akutak lena di ulit mimpi.


dear incik pengusaha selkom,


suarat saya ini tak ada bermadah pujangga sebab saya mmg tak reti.so baiklah kira nya saya straight to the point.sukacita di maklumkan saya teramat amat sangat tak berpuas ati dengan performance salah satu service pihak tuan iaitu selkom berokband.di sini cantik lah kira nya saya list down kan beberape kelemahan menatang sial itu:


1) lembab gile babi.even babi pon tak lembab begitu.
2) line selalu putuih putuih,bak kate orang utara.
3) worst,ade certain tmpt xde pon line.
4) monthly charge mahal,bagi saya lah.sgt tidak setimpal ok?
5) overall,mmg sangat tak puas ati.


incik ni sebenarnya meniaga dgn ikhlas ke tak? ke incik sebenarnya dah kaya tahap babun,tu yang main cincai je dalam urusan bisnes ini? ke pihak incik mmg sengaja bg service macam taik dgn niat nak kena maki?


incik pengusaha selkom,


tahukah incik bahawa saya rase seperti mau amek berokband itu dan sumbat ke dalam jambandan flush.hal ini kerana, saya rasa tempat itu lah yang paling layak buat berokband itu. tapi,niat saya terbantut memandangkan saya menggunakan duit ayah saya untuk membeli berokband itu.bukan nye pihak incik kasi free.sedikit sial di situ.


tolonglah kasi optimum service performance incik..kalau tidak pon,kurang kan monthly charge dr rm68 ke rm6.80.kalau incik nak up kasi rm10 pon saya da cukop bersyukur. barulah sedondon dengan service yang taraf taik, selalu putuih putuih tu. incik ingat pengguna suka ke di charge mahal tapi srvice mmg totally f*cking ass?

incik tak tahu kah service incik sangat sial? sila ambiktindakan sewajar nya agar saya tak melaporkan kpd karam sing walia di ats penyelewenga yg incik lakukan dengan bg service macam taik dan charge yg x setimpal.itulah nama nya menipu.dan menipuitu dosa.incik belajar pendidikan agama kan?



saya berharap agar pihak incik dapat mempertimbangkan luahan hatipanas membara saya ini.kerana saya berniat untuk tukar kepada servce provider lain jika pihak incik memandang remeh hal ini. selain itu, suka untuk saya ingatkan bahawa jika incik berdegil,akan saya haramkan duit saya yg di bayar setiap bulan untuk incik.

sila berniaga dengan jujur ikhlas tawaduk dengan menyediakan service yang lg bagus. saya juga berharap agar banana no fruit two times.




akhir kata,maap segala
terkasar bahasa yang menyinggung perasaan inicik pengusaha selkom.sekian.




yang teremo,
miss jay.


Sunday, January 24, 2010

arau,aku&malas

aku rasa 2,3 mggu ni aku bz la.kunun2 nye la bz.ulang alik arau-kl mmg 'mengkebaihkan pungkoq' bak kate orang utara.haih, nasib la mmg kne balik untuk meet up advisor regarding practical n thesis.kalau tak, malas aku nak balik san rase nye.

kau tau ape penyumbang utama kemalasan aku? duduk atas bas for nearly 7hours. tu kalau bas tu laju,kalau slow gile nye,mau cecah sampai 10jam.hell yaw!

da la atas bas tu sejuk sial. lagilagi kalau mlm.pergghh..sampai ke tulang sumsum la kate orang.and aku akan duduk secara gaya bebas-tak-bebas in order untuk tahan sejuk tu.hasil nya,esok bila aku sampai,akan sakitsakit sendi sbb stress badan too much.

tapi barubaru ni kau balik dengan semagat nya bawak selimut :) dengan harapan aku boleh tido dengan aman bahagia tanpa shivering,freezing,shaking and pape jelah yang berkaitan dengan sejuk.tapi,sial gile orang depan aku boleh bend kan kerusi dia sampai sempit tmpt aku!nk silang kaki pon suatu kepayahan.mmg sedikit sial di situ.

ok,lainlain sebab aku malas balik arau belum di kenal pasti lagi.once aku da discover,aku post lain.
sekian~



p/s: balik arau hari tu buat 'latihan vokal' bersama mereka.ruparupa nya suara aku dgn ella tak la jauh beza.

Wednesday, January 20, 2010

sesi mengarut

sesi bercakap dengan diri sendiri :

"agak2 nya,kalau selalu mati kutu,akan mati pucuk tak?"



   #(*(GT!p:'+8nT!.+_*^%#@R2i^?>h'



hasil dari keadaan emosi yang messed up.


sekian.

Monday, January 18, 2010

hati,
jangan tercomot dengan benci,
kerna nanti,
mati dalam keji.

Monday, January 11, 2010

please try this at home.

ini adalah cara tepu dada 2x,tanagan pegi mulut,muahx and peace!


aksi tumbuk dada.ingat,dua kali lebih afdal :)



dua jari ke mulut sendiri.



 lastly,gaya peace dengan penuh yakin!





p/s: credit to those people who create this 'tepuk dada 2x,tgn pegi mulut,muahx and peace' thinggy :) oh,by the way,aku seorang camera freak!

Sunday, January 10, 2010

siap la kau!

nanti aku nak hantar memorendum dekat naib censolar u.ai.ti.em. nak habaq kat dia batal kan research pejadah haram yang budak budak practical semua kena buat tu.

practical je suda.nak research research bagai buat ape?




p/s: sian aku tengok kawan kawan yang da nak mengong buat research pejadah haram tu.aku rilex denga lagu kak melah - diam diam jatuh cinta.

Saturday, January 9, 2010

entry ini tak emo :)

 baru baru ni ade orang cakap aku 'bukan straight'.paham tak kalau aku cakap 'bukan straight' tu ape?ok,bagi kalian yang suci murni sejati, 'bukan straight' di sini adalah songsang.meaning,ada orang complaint aku lesbo.

aku nak tergelak berdekah dekah terkekek kekek bila dengar masa mula mula tu.how come la dorang bole terfikir aku that kind of kaum?haiyoh..nabi tak mengaku umat oi!

yes i am single.yes i do used lovey dovey words to my girlfriends.yes in my fesbuk account,there's only a few pic with man.itu pun cousins aja.tapi,tak lah bermaksud aku more interested in my same gender.hell no!

hahahaha.really cant stop laughing bila terfikir time dorang bagi tahu hari tu.opps,you guys know who you are :)

i do wear men's shirt.
i do tumbuktumbuk orang instead of cubitcubit manje.yucks!
i love my short hair.
i love my girlfriends more.perhaps,i love my friends more than 'pakwe'

tapi tak ade lah sampai interest untuk menjalinkan hubungan sesama kaum sejenis *ayat bahasa melayu gile!*.ape barang weyh!semua benda sama.tak thrill lansung x)

suka untuk aku mengingatkan di sini bahawa syazana mohd razali is totally straight.tak ada bengkak bengkok ok? :)

it just i am not interested and not ready to commit in any relationship at the moment.serious!pada orang yang tahu kisah nya and nak kata aku belom moved on,persilakan :) tapi rasa heartless yang pasti~ and maybe jodoh aku belom sampai.so, nak buat macam mana kan?tunggu aja lah.

ohh..aku still suka tengak mamat comel rambut ala ala noh hujan.aku still cuci cuci mata tengok lelaki lelaki yang badan ketul ketul macam fahrin ahmad.aku still got crush on farid kamil.and,adi putra is totally my favourite!

cuma nya,untuk berhubung secara serious aku belum ready.till then,aku enjoy berlovey dovey with my sayangs :)


p/s: abang4 saya,korang memang kelaka habis! x) tepuk dada 2x,2 jari pegi mulut,muahx and peace!



p/s p/s: saya pun wonder lah rusuk kiri siapakah yang ada pada saya?agak agak boleh tanya incin gugel x?


p/s p/s p/s : fizz fairuz msg cakap macam ni "its ok dear.nanti i masuk minang u ok?nga kumpul duit ni."
see?;p

Monday, January 4, 2010

alert!amaran keras!

minggu ni siapa suka suki gurau senda tahap aku tak boleh terima,



aku akan nangis.


ini betol betol.


bukan cobaan.

Sunday, January 3, 2010

perang dingin yang panas.

"kau ni perangai mmg macam cilakak kan?siot tol la minah ni.#+&%a!%"

ok,aku fine aja bila orang bengang dengan aku and let go everything.spilled out semua.nak marah,nak penampar muke aku,nak menjerit dekat telinga aku,semua nya aku ok aja.after die da menyemburkan segala maki maki keji natang haram jadah tu,and die ok.aku prefer begitu.

tapi,aku lemah zahir batin bila orang bengang dengan aku and senyap.kinda perang dingin la kalau ikut kamus hidup aku.ini yang paling aku allergic.paling takboleh handle.paling failed.aku akan jadi macam "haih,pe aku nak buat ni" mcm tak senag duduk la.rase bontot panas.telinga panas.hati panas tak yah cakap la kan.

perang dingin.senyap secara auto.

susah bagi aku nak setelkan perang dingin.it takes quite sometime to settle down.ye la,bercakap puntak,nak setelkan macam mane.tu yang aku tak gemar sangat.annoying-lah!

boleh tak kalau marah tu, marah terus (meaning cakap segala benda tak puas hati at that moment) and lepas tu everythings fine.so time frame for bengang or marah whatsoever tu pendek.ini kalau perang dingin nak tengok muka pun tak mau,cakap lagi la big no no kan.benda benda macam ni la yang akan amik masa beberapa hari untuk setel.kan tak best jadi nye.sigh.


haih.penat lah!

p/s: aku rase nak perang main tembak tembak pakai m16.ade bran?

hilang sangap.

kau tahu ape terapi paling berkesan untuk aku?



bukan mengamalkan gaya hidup sihat seperti ini,
MySpace


atau membelek muka perasan comeysepertiberikut,
MySpace




terapi paling digemari kaum hawa seperti aku adalah..





tgk shopping mall,window shopping and shopping itself.
*noted that: perkataan shopping ditaip 3 kali*






rasa nyaman aman bahagia kalau dapat shopping selalu.
statement ini berbaur duitlistik.
rasa nak joget seperti inilah!
MySpace
sekian :)



p/s: agak hilang sangap bila dapat shopping.qada untuk sekian kali nya ~

Friday, January 1, 2010

kisah malam bunga api merata rata

kebabooommm!
bunga api 1


kebabooomm!
bunga api 2


keboomm!
bunga api ...
merata rata



dari rembesan puluhan bunga api
aku hanya berteman sendiri
tiada berdua atau bertiga
menonton sepi
malam yang belum mati



happy new year.
selamat datang yang baru dan bakal tiba.
selamat tinngal kisah lama :)